Δραστηριότητες

 • Ενημερωτικές εκδηλώσεις-ημερίδες
  Ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ έχει ως πρώτιστη και ύψιστη προτεραιότητα την ενεργό παρουσία στο βουνό, όπως κάθε Ορειβατικός Σύλλογος. Όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την παρουσία του Συλλόγου μας και σε άλλου είδους δράσεις, έστω κι αν κάποιοι μπορεί να τις αντιλαμβάνονται ως περισσότερο θεωρητικές. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει τη βούληση... περισσότερα »

 • Προστασία περιβάλλοντος
  Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών, ιδίως όσων ασχολούνται ήδη σε εθελοντική βάση με Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, όπως ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ. Θεωρώντας πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί συντονισμένη δράση, ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ εντάσσει τις πρωτοβουλίες του  σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων περιβαλλοντικής... περισσότερα »

 • Διασύνδεση με Συλλόγους – Υπηρεσίες
  Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι βασική συνιστώσα της επιτυχημένης παρουσίας κάθε Συλλόγου και αυτό είναι ένα δεδομένο που το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ το λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων του Συλλόγου, ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ επιθυμεί την οριζόντια διασύνδεση με Ορειβατικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, την ανταλλαγή απόψεων... περισσότερα »

 • Δράσεις πολιτικής προστασίας
  Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ, μία από τις βασικές και άμεσες προτεραιότητες του Συλλόγου ήταν η εγγραφή του στο Μητρώο Εθελοντικών Ομάδων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Αμέσως μετά την ένταξή του στην Πολιτική Προστασία, ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ, σε πνεύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης  φιλοδοξεί να λειτουργεί εύρυθμα και σε βάθος χρόνου τις... περισσότερα »

 • Ετήσιο Πρόγραμμα Πεζοπορίας-Αναρρίχησης
  Το Ετήσιο Πρόγραμμα Πεζοπορίας-Αναρρίχησης του Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου, το οποίο εκδίδεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει το σύνολο των διαδρομών και τις ακριβείς ημερομηνίες, στις οποίες θα συμμετέχει ο Σύλλογος, είτε με την ευθύνη της διοργάνωσης είτε με απλή συμμετοχή. Σε κάθε ορειβατική διαδρομή που αναγράφεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα του Συλλόγου, αναφέρονται... περισσότερα »

 • Aνάδειξη φυσικών πηγών νερού
  Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής προσφοράς του Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την ανάδειξη και την υποστήλωση φυσικών πηγών νερού, που έχουν ήδη εντοπιστεί και βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Η συγκεκριμένη δράση είναι διαρκείας, χωρίς καταληκτική ημερομηνία, καθώς η ανάγκη για την καλή συντήρηση των ορεινών φυσικών πηγών δεν σταματά ποτέ! Για την τήρηση... περισσότερα »

 • Δημιουργία Τράπεζας Αίματος
  Ο Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σερρών, έχει ήδη δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών-μελών του Συλλόγου μας. Τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος διέπει Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και περιγράφει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εθελοντών αιμοδοτών, που εντάσσονται στην Τράπεζα... περισσότερα »

 • Ανάδειξη, διάνοιξη, σήμανση και χαρτογράφηση ορεινών μονοπατιών
   Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ε.Ο.Π.Σ. ΜΠΕΛΕΣ είναι η ανάδειξη, η διάνοιξη, η σήμανση και η χαρτογράφηση των μονοπατιών των ορεινών όγκων της περιοχής ευθύνης μας, δηλαδή στα βουνά Μπέλες (Κερκίνη) και Κρούσια (Δύσωρο). Ειδικά το όρος Μπέλες, λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας και παρέμβασης του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή, είναι σχετικά ανεξερεύνητο, με... περισσότερα »